sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Syömässä

Vanhemmat oli kylässä, niin menimme syömään Vuojoen Kartanoon. Lauantaina on tarjolla seisovapöytä. Selvä on, että ruoka ei voi olla täysin priimaa eikä sitä voi arvostella samoilla kritereillä kuin annosruokia.

Seisovissa pöydissä alkuruuat on yleensä parasta antia. Tarjolla oli perus settiä. Salaatteja (peruna-, vihreä-, kaaliporkkana-, sieni ja pastasalaatti), piimäjuustoa, saunapalvikinkkua, graavilohta ja pikkelsikurkkuja.
Kylmät oli ok. Perunasalaatti maistui Lidlin perunasalaatilta.

Lämpimät ruuat on aina se hankalempi osuus. Ruokia on vaikea pitää lämpimänä. Varsinkin, jos asiaikkaita on vähä ja pöytä on pitkään tarjolla. Tarjolla oli kermaperunoita, kasviksia, uunilohta, possun lihaa&kastiketta ja lapsille lihapullia ja lohkoperunoita.

Näistä hyväksynnän saa lohi ja kermaperunat. Kasvikset oli kylmiä ja liha kuivunutta. Lihapullat maistui lapsille, mutta omaan makuun maistui liikaa raakapakasteelta?

Jälkiruuaksi oli omenapiirakkaa ja vaniljakastikketta ja kiisseliä. Kiisseli oli jauheesta tehtyä. Ei kiisselin valmistaminen vie aikaa, etteikö sitä voisi tehdä itse. Nämä valmisjälkkärit on järkyttäviä. (Varsinkin jos niitä on itse valmistanut useita vuosia lounasasiakkaille.)

Palvelu oli todella hyvää ja ystävällistä. Tilat ja tunnelma on uskomaton.

Arvosanaksi annan 7.

Ei kommentteja: