sunnuntai 11. tammikuuta 2009

volkkareista




Nyt on työn alla Kombin purkaminen. Koitan tehdä siitä mini-kombin. Eli lyhennän sitä liukuoven verran. Jos onnistuu niin tarkoituksena on laittaa paikoilleen vanhanmallin vaihdelaatikko ja vanhan mallin moottori. Tämä on -79 niin tässä on nelostyypin eli niin sanottu pannukakkukone. Vanhemmissa vastaava kuin kuplavokkareissa.
Varastossa on muutama ylimääräinen vaihdelaatikko ne voi testata tossa. Nurkissa on yksi vanhan mallin pakun moottori mikä myös pitäisi saada testattua. Kombissa toimii sähköt niin moottorin sais tossa samalla testattua vaihdelaatikon kanssa. Voi olla mielenkiintoinen ajokokemus. Myöhemmin korista voi yrittää askarrella vaikka peräkärryä. Mua on aina viehättänyt auton näköiset peräkärryt.
Pakettiautoissa on kolme perustyyppiä. Kastenwagen, kombiwagen ja kleinbus. Eli kastenwagen on umpimallin pakettiauto, kombi on ikkunoilla varustettu ja kleinbus on bussi. Sitten on tehdas-ja omavalmisteisiä matkailuautoja. Kakkostyyppi tuli markkinoille -68. Parhaitenhan tämän erottaa vanhemmasta tuulilasista. Vanhempi on jaetulla tuulilasilla. Kutsutaan yleensä junakeulaksi. Tätä uudempaa vastaavasti pallokeulaksi. Pallokeulaa valmistettiin vuoteen -79. Jolloin tilalle tuli niin kutsuttu tölkkimalli.
Jos joku haluaa luopua junakeulabussi projektista tai niin tietäisin erään joka olisi kiinnostunut.

Ei kommentteja: