keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Jännittävä aamu osa 2

Tänään piti olla hammaslääkärissä kello 10. Hyvissä ajoin (noin tuntia aiemmin) laitoin Postiauton lämpeämään. Tiedossa oli, että akku ei enää ole paras mahdollinen.
Puoli kymmenen maissa testaamaan lähteekö Saab-vanhus käyntiin. Startti pyörittää laiskasti. Vähän hörähtää, mutta ei käynnisty.
Varastosta toinen akku ja kaapelit, että saa annettua apuvirtaa. Pyörii jo vähän paremmin, mutta apuakussakaan ei ole kunnolla virtaa.
Kiireellä irrottamaan jostain talvisäilytyksessä olevasta autosta akku. Lukkopihdit käteen ja irrottamaan Ainosta akku. Kaapelit kiinni ja starttausta heti lähtee. Laatikon öljyt on kohmeessa kun auto yrittää eteenpäin vaikka vaihde on vapaalla. Kierroksia reilusti, ettei auto sammu ja auto jää paikoilleen ja käyntiin. Nopeasti pukemaan molemmat lapset ja kiireellä kohti hammaslääkäriä. Minuutin yli kymmenen oltiin paikalla ja lääkäri vähän enemmän myöhässä.
Semmon selvä ero uudessa ja vanhassa autossa on, että Saabin lämmöt on normaalit jo kun käy kylillä. Emännän kymmenen vuotta vanhalla autolla saa ajella likemmäs satakilometriä, ennenkuin auto on lämmin.

1 kommentti:

Sanna kirjoitti...

Meillä myös on tuo yksi auto pihassa, ja aina saa jännittää käynnistyykö se. Kuitenkin ihan hyvin tähän saakka mennyt, talvella hieman on vaikeampaa. Apukäynnistys varmasti vielä jonain päivänä tarvitaan, ennenkuin akku vaihdetaan. https://www.hinausjariantero.fi/palvelut/apuvirta